Trött tröttare tröttas

Torsdag 30 Oktober, 2014 - 21:03
Ush hur ska jag klara hålla mig vaken och se vem som åker ut i bb. Känner redan nu att ögonen slocknar på mig. 
Får
Sätta tandpetare som håller uppe ögonlocken :-P

Haft mamma och mormor och mina brödrar och syster här på besök! Haft en fantastisk dag och de va kul att se Liaz bli så glad när hans mormor kom. Dom träffas inte alls ofta så är lite rädd för att han ska blir blyg för hans mormor men hela ansiktet sken upp. Och han morbröder (mina brödrar) är så glada för honom och han för dom. De värmde i hjärtat när dom alla 3 satt på golvet så fint och lekte med leksakerna. 

Satt här hemma och fika och gick en lång promenad så helt fantastisk dag.
Full rulle e de här hemma oxå. Liaz ska tvunget resa sig upp nu hela tiden :-/ skönt när vi får in den nya tv bänken imorgon så han inte når upp och kan klättra men han lär väl säkert lösa de :-)

Tapper och Tobbe har varit iväg idag och fixat min bil. Så nu äntligen e den klar. E så oerhört tacksam för all hjälp jag får med den. Utan han vet jag inte va jag gjort :-P så nu e de bara att tuta och köra airbagen ska bara in nu innan besiktningen :-)

Nä nu ska jag va social med min halva och se lite bb innan sängen kallar 





30 Oktober

Torsdag 30 Oktober, 2014 - 10:34
Godmorgon godmorgon 

Strålande sol och underbar dag!
Liaz sov för första gången HELA natten utan att vakna!! Fattar så skönt de va att få sooooova! Detta har aldrig hänt innan så de e stort haha.

Och inte nog med de så när han va på golvet och lekte idag så ställde hans sig upp mot tv bänken!! Första gången han ställer sig upp. Så där har hänt massa stort idag bara på morgonen. Nu nannar han gott och vi ska snart ut och möta upp hans mormor och gammelmormor som kommer på besök. Ska bli kul va så längesen han såg dom nu. Så tråkigt lite när vi bor en bit ifrån.

Idag får vi en ny tv bänk oxå :-) överlycklig haha. Har velat ha denna bänk sååå länge och nu har Tobbe äntligen insett att denna kanske e lite bättre nu när liaz ska pilla på allt plus att den e högre så de blir svårare för han att klättra ;-)

Nä nu får jag klä på mig och göra mig redo innan lillefisen vaknar :-)

Bus på hög nivå. 




26 Oktober

Söndag 26 Oktober, 2014 - 14:14
Inatt ställde vi om klockorna. En timme bakåt! Jag hade helt missat de. Tur mamma sa de till mig igår kväll haha annars hade jag nog blivit duktigt förvirrad inatt när jag gav liaz mat haha. 

Vi gick upp redan kl 5 imorse (vintertid) så nu e man duktigt trött. Begav oss ut och handla redan kl 8 imorse. Ibland e de skönt att gå upp tidigt. Man hinner med mycket! 
Så nu har vi handlat hem lite käk och nu inväntar vi våra gäster som snart kommer. Plume och Sebbe kommer för att umgås så blir middag här med :-)
Alltid lila kul att träffa dom.

Nä nu får jag se till att plocka undan lite innan dom knackar på dörren ;-)




25 Oktober

Lördag 25 Oktober, 2014 - 14:26
vilken grå dyster dag. Regnat hela dagen. Tur man inte hade något planerat idag. Tobbe e iväg och fixar vår bil och jag och Liaz har en liten hemmadag och bara myser och leker. Just nu svek han mig för han va trött haha så han ligger och sussar så gott i sin säng. Ser rätt mysigt ut så man kanske själv ska krypa ner? :P
 
Fast hade egentligen behövt tvätta. Kanske ska starta en maskin tvätt haha. Man blir så seg i detta väder.
 
Imrogon kommer Plume och sebbe på besök. Lääängtar! <3
 
 

24 Oktober

Fredag 24 Oktober, 2014 - 21:09
Nu är man trött!
Haft fullt upp hela dagen fast bara massa skojigheter. Började morgonen med stor städning (okej de e inte roligt) passade på med några maskiner tvätt. När jag  väl va klar med de hann man ta en liten paus medan liaz sov en liten trudelutt. 
Efter han vakna körde vi ner till stan så sambon här hemma fick klippa sig sen vidare till väla. Mötte upp Diana tapper och Theo på Ikea. Käkade middag där innan vi begav oss in på väla för att hitta overall till Liaz. Jag har varit tveksam hela tiden till overall, hur jag skulle göra och när vi väl kom till ullared för att handla de så va hans storlek helt slut, så Tobbes mormor köpte en två delad fast den ska han få i julklapp. Tänkte liaz skulle klara sig på åkpåsen och jacka men e vi ute på lekplats blir de väldigt kallt så efter många om och men bestämde jag mig för att köpa en overall. Så nu har han en overall äntligen så nu kan han hålla sig varm :-)
Vi installerade oxå hans bilbarnstol idag. Så nu har vi äntligen tagit bort babyskyddet. Han sitter mycket säkrare i bilbarnstol nr 2 plus han har större plats :-) 

Nä nu ska jag gosa ner mig i soffan. Ha en trevlig kväll <3


Liaz fick en liten nasse på Ikea <3 tror nog att de va hans mamma som gilla den mer än han haha 

Nya overallen :) 




23 oktober

Torsdag 23 Oktober, 2014 - 09:27
Idag blir vår gosse hela 7 månader, helt otroligt va tiden går. Känns som de va igår han kom. <3
Vår gosse kan sen igår helt plötsligt sätta sig själv som jag skrev om igår. Pch han försöker ställa sig upp. Han går upp i krypställning sen försöker han ställa sig upp. Så de e väl bara en tidsfråga nu. :-)
Han försöker som ibland visa va han vill ha genom att slå och skrika med händerna :-) som när vi äter och han vill ha en tugga till så slår han ner handen och gör ett ljud ifrån sig. När han vill ha vatten så skriker han till och vägrar ta mer mat. Så emellanåt förstår man va han vill :-) 

Imorse inhandla jag oxå den sista julklappen så nu e alla julklappar klara! Helt underbart haha ute i god tid. Hittade även en till julklapp till Liaz. 
Så får se när de dyker ner i brevlådan :) 

Har precis lagt liaz så han får en liten power nap så får sen va dagen bjuder på, kanske ut och gunga lite :) inget roligt väder idag.

E de touch? :-P haha ska bara känna lite på telefonen :-P





22 Oktober

Onsdag 22 Oktober, 2014 - 14:46
Goddag i stugorna!

Idag har jag och Liaz varit på mammagruppen, pratade om säkerhet. :-) Fick träffa lite andra barn vilket liaz tycker e riktigt roligt. 

Efter mammagruppen så kom vi hem en liten snabb runda. Liaz fick leka på golvet och rätt som de e så ser jag att han sitter upp. Vår lilla gosse har satt sig upp helt själv för första gången. Helt lycklig haha och hela han sken upp. De jobbiga e att han kan inte sitta så länge innan han slänger sig ner och då dimper han ner med huvudet först. Får ge han en hjälm eller något haha. 
Tur jag hade systemkameran i handen så jag fick de på foto :-)

Stolt mamma till Max <3



20 Oktober

Måndag 20 Oktober, 2014 - 21:56
Helt sjukt va trött jag är redan kl 21. Jag känner ögonen redan då och sitter och kämpar haha. 
Igår hade vi en tur på Ullared, vilket var kaos! Kö redan kl 8 på morgonen men den kön gick rätt snabbt. Inne i varuhuset va de fullt. Men jag fick handlat i alla fall alla julklappar. Saknar bara en julklapp sen e alla klara. Skönt ;-)
Riktigt kasst väder va de, men skoj hade vi. Så där blev några tusenlappar spenderade!

Idag blev de en tur på väla och fixa en ny lur till sambon. Fick bli en iPhone 6. Så nu e han glad här hemma haha. Sen fick de bli att handla hem lite käk och sen kom svärmor och svärfar och hälsa på. 

Nu kallar snart sängen! Se bb färdigt kanske lite av paradise Hotel oxå om jag orkar haha.

Godnatt på er :-)

Denna ställningen ligger Liaz inne med varje dag. Han försöker resa sig upp mitt lille hjärtegryn <3 



18 Oktober

Lördag 18 Oktober, 2014 - 06:35
Godmorgon!

Idag e jag själv uppe denna morgonkvist. E van vid att Liaz går upp innan 6 men han sover fortfarande :-/ inte ofta de händer haha. Men han va uppe länge igår vilket inge händer ofta. Hade tapper pch Diana och Theo här på besök så de e ju klart att han ville va med :-) hade i alla fall jätte trevlig kväll och Liaz fick lite leksaker av Theo så de tackar vi så mycket för <3

Idag ska jag gå igenom lite här hemma eftersom vi ska till Ullared imorgon. Taggad till Max haha. Faktiskt första gången vi åker en söndag så ska bli spännande att se hur mkt folk där är! Vi brukar alltid annars åka mitt i veckan :)
Så de ska bli kul, försöka inhandla så mkt som möjligt av julklapparna där. 

Liaz försökte välta leksakslådan igår. Gick inte så bra kan jag ju säga :-P



Lycka!

Måndag 13 Oktober, 2014 - 20:12
Jag är så fantastisk lycklig, jag har dem finaste killarna i mitt liv. 
Jag har äntligen allt jag behöver i mitt liv <3



13 Oktober

Måndag 13 Oktober, 2014 - 15:05
Idag hade vi en tidig morgon i detta hem, vi har egentligen tidiga morgnar varje dag. Liaz vaknar ju alltid kl 6 på morgonen :-P. Va på ängelholmsflygplats halv 8 på morgonen och hämtade hem svärföräldrarna som varit i Turkiet 2 veckor. Bruna va dom oxå! :-P gottegrisar haha.
Körde hem dom till sig, passade på att ta en kaffe innan vi sen åkte vidare till Ikea och köpte en liten leksaks låda som liaz kan ha i vardagsrummet. Pendlar med leksakerna fram och tillbaka varje dag från hans rum till vardagsrummet eller tvärtom, så nu har han en liten låda i vardagsrummet med lite leksaker  :) nu är vi hemma, liaz ska snart äta lite innan han tar en power nap. Riktigt tråkigt väder e de idag oxå :-( 

Dessa fina kläder fick liaz av farmor och farfar. 
En adidas dress
2 skjortor
2 piketröjor 
Jätte fina :-). Tyvärr e allt förstort så han får vänta lite med att använda de. Adidas dressen e nog de enda som passar :-) 



Söndag

Söndag 12 Oktober, 2014 - 21:17
Tusan va kass Jah blivit med bloggandet, har fullt upp med massa skojigheter nu med vår lille gosse så Jag glömmer faktiskt bort bloggandet! Jaha va ska vi säga om helgen, liaz har varit förkyld så har bara velat ha han hemma. Blivit lite små promenader så han kommer ut lite. Han hatar att sitta inne en hel dag. (Kan ha fått de från mig) haha igår började han bli bättre. Hade bara en liten finnig näsa så vi gick till lekplats så han fick leka, sen vidare upp till Therese på kaffe. Därefter gick vi  till Joakim pch kasi och hälsa på och snacka lite. Hon eller dom rättare sagt ska ha barn nu när som helst. Så liaz får en kusin som e bara ca 7 månader yngre än han. Kul att där e någon i hans ålder. Hans andra två kusiner e lite äldre :-) Sen kommer där en till i januari. En massa bebisar nu på mindre än ett år :P men i alla fall efter tiren där så hände inte mkt mer och idag har vi bara kört en hemma dag, ingen av oss har orkat något. Dock hände något som vi aldrig trodde skulle hända! Liaz tog sina första krypstegen. Överlycklig mamma och pappa här på morgonkvisten när han började hålla på. Han har inte fattat de hela än, de går lite sakta så då e de ju självklart roligare att åla, de går ju lite fortare haha.  Men de kommer väl säkert imorgon eller dagen efter. Han brukar bara vara rätt snabb när han börjar något nytt :-) nä nu kallar sängen. Ligger bredvid liaz nu och ska gosa ner mig. När man e lite kass får man sova i mamma och pappas säng, de e de bästa ;-) 

Haha de här e de senaste, att ställa sig upp så här 


Förkylning

Torsdag 09 Oktober, 2014 - 14:54
Ush vilken natt vi haft. Liaz har åkt på en förkylning. Redan inatt börja de att bryta ut. Han sov Max en timme sen kunde han vakna och va ledsen, så man fick vagga han till söms. Väl på morgonen verka han piggare men snuvig. Nu märker man att han e dålig. Han har svårt att sova i sin säng så nu ligger han i min famn och sover och har nog gjort de i snart 2 timmar :-/ så jag e ganska låst. Sover rätt djupt för han vaknar inte när jag rör mig som tur e. Får väl se när han vaknar så man kan börja med middagen. Stackars min lille gosse :( <3 




Foto dag =)

Söndag 05 Oktober, 2014 - 19:46
Idag plockade jag fram systemkameran som typ legat gömd. Skärpning på mig!! Av någon konstig anledning så tar man hellre telefonen. Men de blir ju så mycket bättre med systemkameran. 
Men i alla fall plockade fram den och fotograferade Liaz lite under förmiddagen.
Det blev inga höjdare bilder. Antingen så strulade Liaz precis innan man tryckte på knappen eller så när man väl fick han till att sitta fint så strulade kameran. Typiskt!! Men jag fick några bra bilder i alla fall =)
 
 
 
 

4 Oktober

Lördag 04 Oktober, 2014 - 20:58
Oj va längesen de va jag skrev. Man glömmer bort bloggen ibland nu när man har barn. Eller ja. Jag gör de haha. Vad har hänt sen sist jag skrev? Hmm! Jag har äntligen fixat helt nya däck till bilen vilket behövdes! Så himla skönt man märker en enorm skillnad på körningen :-) har fått bilen tvättad. Bytade däcken i Lund för pappa kände någon verkstad och då passade han på att ta min bil till biltvätt. Han tyckte den va lite smutsig haha. Så de har jag gjort i alla fall så nu e bilen laddad inför vintern.
Hade fredags mys med Therese och barnen igår. Körde ostbricka och idol. Männen va iväg på fotboll. Så de va riktigt trevligt :-)
Idag har jag och min lilla familj varit ute på lite äventyr. Först babyproffsen och testade bilbarnstolen vi köpte för ett tag sen. Ville dom skulle kolla hur liaz satt i den så vi inte installerar den för tidigt. Tyvärr va han ibte redo än. Ca 2 cm behövs tills han kan sitta där :-)
Sen åkte vi ut till friabad och promenerade vid havet. Sen blev de hem och äta god middag. Liaz slockna direkt när vi kom hem. Sen fick vi besök av Therese och familj. 
Nu sover liaz och jag och min andra halva kör lite lördagsmys med grönsaksdipp. Riktigt gott ;-P
Nä nu ska jag umgås med min andra halva lite :-)

Önskar er alla en trevlig lördag <3