14 Veckor!

Söndag 29 Juni, 2014 - 08:47
Tänk att idag blir vår lille grabb 14 veckor. Och varje dag som går lär han sig något nytt. Nu känner man verkligen att man vill bromsa ner tiden. 
Nu har han även blivit så stor så han vill gå och lägga sig en viss tid och de ska va i hans säng. 
Underbart! 
Har en vän som berätta att hennes son då ville somna vid en tid i sin säng och de e ju lyx. Så testade de med liaz och de har funkat sen dess. Kl 20:00 ligger han i sängen med hans sängmobil och napp och snutte sen somnar han. Riktigt skönt! Just för han börjar bli stor och tung så de e inte världens lättaste att vagga till söms. Märker själv att e vi borta och inte har kommit hem till den tiden blir han riktigt gnällig. 

Igår va vi i Kävlinge och träffa min mormor och min morbror som kommit ner till Skåne. Har inte träffat han på 2 år så super kul va de att träffa han. Hade en riktigt trevlig dag :-)

Idag blir en lugn dag där vila står på schemat. E riktigt trött idag av någon konstig anledning..

Han blir så glad när han får se Babblarna haha lilla gossen <3 



Naglar!

Fredag 27 Juni, 2014 - 18:44
Nu är man hemkommen och ska käka middag! Är vrålhungrig men tänkte snabbt slänga upp en bild på mina naglar :-) 


Super nöjd! 

27 Juni

Fredag 27 Juni, 2014 - 13:57
Nu kan man äntligen luta sig tillbaka och koppla av innan man ska bege sig ut!
Har stor städat hela lägenheten, tvättat några maskiner tvätt och självklart busat med liaz hela dagen ;-) nu nannar han gott i sin gunga och jag passar på att luta mig tillbaka i soffan. Så fort Tobbe kommer hem ska jag sticka iväg och göra naglarna fina igen :-) Äntligen! Dem ser förjävliga ut!! 
Får se va de blir för naglar idag ;-)

Sen blir de mys med min familj med god mat och bara njuta av att helgen har kommit. Imorgon bär de av till Kävlinge. Min morbror kommer äntligen och hälsar på. Han kom ner idag och ska stanna 2 veckor så vi ska åka ut till mormor imorgon och hälsa på nu när han e nere :-) han har inte heller träffat liaz än så ska bli kul att visa upp honom :-D

Nä man kanske ska släcka dem små blå lite nu :-)




Shopping

Torsdag 26 Juni, 2014 - 15:20
Va flitig jag helt plötsligt e med bloggandet idag :-P

Tänkte passa på att via va jag fyndade igår när jag och Plume va på väla. Hitta massa fint på rea. Och självklart hittade jag kanindressen han hade när han va nyfödd på rea. Han va så otroligt fin i den så va tvungen att köpa den nu när den va på rea och allt dock e den i storlek 74 men de gör inget :-D




26 Juni

Torsdag 26 Juni, 2014 - 14:50
Ligger här i soffan och bara chillar. Liaz sover gott i sin gunga. Skumt väder har vi här. Sol men samtaigt har vi haft åska. Sen e halva himlen svart och halva solig så där kommer nog en skur.
Idag har vi kört en lugn dag hemma tillsammans och myst jag och Liaz. Pappan jobbar men kommer hem om typ en timme :)

Skönt att de äntligen e helg igen imorgon :-D 
Ska dessutom fixa naglarna imorgon när Tobbe kommer hem från jobb. Ska bli skönt att få gjort dem. Riktigt slitna nu eftersom jag inte varit där på 5 veckor nu. Så nu ser dem förjävliga ut ;-P

Slog mig igår att jag fyller ju år snart :-P fast fyller bara 26 så inget speciellt haha. Får väl se om vi kommer ha något här hemma, eller om jag hoppar de denna gång, och bara kör att den som vill komma och gratulera får göra de. Vi får väl se, får väl bestämma mig snart om jag ska boka upp familjen. Min mormor och även min mamma har en tendens till att alltid va upptagna haha man måste boka dem en månad innan hahaha nä nu överdrev jag kanske lite :P 

Nä nu ska jag slappa här innan mitt hjärta vaknar <3 




Tankar

Torsdag 26 Juni, 2014 - 07:20
Något jag tänkt på är hur folk gillar att skrämma upp andra eller skrämma upp vet jag inte om jag ska kalla de men dem har mycket negativt att säga. Som ex när du får barn så kommer du knappt hinna ta hand om dig själv, knappt ha tid för en dusch eller frukost eller städning. Ja jag kan fortsätta!

Då undrar jag lite va folk gör eftersom dem inte har tid till dessa saker? Liaz har haft kolik men jag har ändå alltid fått i mig frukost jag har aldrig behövt skjuta på städningen visst att de e lite mer röra men inte kaos jag hinner laga mat duscha. Ja you name it.!

Jag förstår inte varför folk är så glada för att skrämma upp varandra. Samma sak som när jag va nära på att bli igångsatt så va folk väldigt kvicka med att prata om allt de negativa. Man bara okej tack lixom! 
Varför har man så svårt för att prata om de positiva?
Alla är vi olika och vi alla uppleva allt olika!

Sluta dela med er en massa negativt och försök få in de positiva oxå lite!

Värt att tänka på kanske?



25 Juni

Onsdag 25 Juni, 2014 - 21:58
Gud va man blir seg med bloggandet känner jag. Men förhoppningsvis har ni förståelse :-) 

Liaz blev hela 3 månader i måndags och va har hänt nu under hans utveckling. Nacken har blivit allt mer stabilare. Nu kan han ligga på mage helt och titta på allt runt omkring utan att tappa balansen. :-) så magen har han börjat acceptera nu. Han pratar mycket med en även skrattar. Alltid ett leende hos min lilla kille <3 han har börjat slå till saker som ex hänger i gymmet. Greppa har han även börjat göra men om de e medvetet e jag inte helt hundra på.

Liaz fick sin vaccination igår. Och liaz farmor va snäll som ställde upp att följa med. Jag är livrädd för sprutor och vill gärna inte smitta av min rädsla till honom. Så han satt fint i farmors knä. Grät lite när han fick andra sprutan men börja skratta rätt fort igen när man skoja med han. Ingen feber fick han men han har varit rätt trött. Han sov hela natten!! Från 20;00 till 05:00!! Aldrig hänt innan...

Han vägdes och mättes oxå igår. Från 59 cm är han nu 61 cm
Och från 6760 gram toill 7610!! Ytterligare 1 kgs ökning och jag fattar inte hur de går ihop när han minskat på maten. Men men de e bara bra att han växer. :)

Plume kom sen mot eftermiddagen och stanna över till idag. Så har haft en trevlig dag både igår och idag. Idag begav vi oss ut till väla och shoppa till lillen på rean. Vilka fynd vi gjorde.

Nu har både jag och liaz gått och lagt oss och säger godnatt från oss :) 

När man är duktig får man present av mamma och pappa <3 
Och de va tydligen en stor hitt ;-)




22 Juni

Söndag 22 Juni, 2014 - 22:27
Min gosse bara växer och växer.
Och de känns som jag bytar storlek varje vecka på han. Nu överdriver jag men de känns ju som de :-P nu e han inne i 62. Vilket betyder att jag börjar med att förbereda storlek 68 så där e kläder när de behövs. Tänk storlek 68! De e inte nyfött längre utan nu kan jag handla på avdelningen pojkar. Herregud va tiden går! Han va ju bebisen precis.

Så satt lite på nätet och hittade dessa byxor som jag tror jag ska beställa hem :)







Glad midsommar

Fredag 20 Juni, 2014 - 14:34




Bumbo

Tisdag 17 Juni, 2014 - 18:37
Min lille gosse fick en bumbostol i helgen <3 hur söt kan man bli haha. Han älska i alla fall att sitta i den. 




17 Juni

Tisdag 17 Juni, 2014 - 14:33
Herregud va dagarna springer iväg. Och tänk att de e midsommar på fredag! 
Helgen va fullspäckad där vi bland annat va och fika hos svärmor och svärfar sen åkte vi till Lund på söndagen där vi bjöds på middag hos min pappa som senare slutade med brännboll. Hur kul som helst! Har nog inte spelat brännboll på evigheter haha.

Måndagen va lugn, liaz och jag va ute på en promenad och mös i solen med lite glass eller ja jag käka glass haha. Helt underbart väder hade vi även idag men idag har vi bara kört en hemmadag. Fick fika besök av Therese med familj. Nu sover liaz och jag tar de lugnt. Ska snart börja med middagen som tar sin lilla tid innan pappan i huset kommer hem. :)

Min lilla gosse börjar bli så duktig. Han e verkligen snabb med utvecklingen. Vilket kan både va positivt och negativt. Tiden går ju för fort han va nyss så liten och typ bara låg och sprattla. Nu pratar och skrattar han med en, han försöker greppa, han försöker resa sig när han ligger. Han vill absolut inte ligga längre mer än när han ska sova. 
Han e så duktig min lille gosse.
Nästa vecka blir denna gosse hela 3 månader. Gud va tiden går
<3 



13 Juni

Fredag 13 Juni, 2014 - 11:43
Gud va där är krut i mig idag. 
Vaknade redan vid halv 5 på morgonen. Har inte sovit så gott då liaz har legat och sprallat i sömnen. Vete tusan va han höll på med.
Tur att han låg i sin säng annars hade man fått smällar ifrån honom. Han måste ha drömt något haha. Så efter jag legat vaken ett tag så tänkte jag att de va lika bra att ta tag i stor städningen.
Så jag började kl 5 på morgonen och stor städa toaletterna haha sen fick de bli en liten paus och ge liaz mat när han vakna sen va de bara att ta tag i hemmet igen. Så jag blev precis färdig och då har jag inte bara stor städat lägenheten jag har tvättat 3 maskiner tvätt strykit, vikt in tvätt, och sysselsatt liaz när han väl va vaken. 
Så nu är jag helt slut haha och så ska man eventuellt iväg ikväll. Får se hur de blir med de beror lite på vädret. 
Va riktigt molnigt och regnet bara öste ner imorse men nu är det strålande sol. Knepigt väder.

Lagt mig lite i soffan nu lillen sover gott. Igår va han vaken typ hela dagen vilket typ aldrig händer haha så han tar väl igen sig idag :-P

Igår va lillen jag och Plume på Ikea ;-) så kul när man kom in på barnsektionen på Ikea för dem har äntligen fått in lite saker till barn. Innan hade dem tagit bort nattlamporna och de skulle då inte finnas men nu har dem äntligen tagit tillbaka dem så liaz fick en nattlampa igår som ska upp på väggen när hans säng åker in i hans rum. Sen hade dem börjat med lite fler roliga leksaker så han fick lite småsaker igår där inne :) 

Dessa 3 saker fick han. Lite skoj för han med mjuka lätta saker nu när han har börjat greppa. :) så nu har han lite fler saker att ha när han leker i sitt gym hihi :-P 



Lycka!

Onsdag 11 Juni, 2014 - 22:14
Jag är så fantastiskt lycklig. Vi har äntligen kunnat skapa en liten familj som vi längtat efter så fantastiskt mycket. Tänk för exakt 1 år sen satt jag och sa att jag hade gett upp. Jag trodde inte vår önskan skulle slå in. 3 års kämpande alla prover visade bra och ingen kunde svara på va felet va. Det gick bara inte. Jag va så ledsen och kunde gråta mig till söms för alla andra blev gravida men inte vi. Vi testade precis allt men inget funka! Till slut fick jag nog, mådde så extremt dåligt och man kände att kroppen va så utmattad av all stress så jag orkade inte längre. Jag gav upp och orka inte längre försöka. Jag va helt inställd på ivf. 
Att försöka så många år tar så extremt på krafterna och man går under och är ledsen för det mesta. Och man kan inte prata med alla om de.den här känslan kan ingen förstå som inte själv varit med om de. Jag hade många på min sida som inte kunde förstå. Att ständigt höra sluta stressa de kommer de va de värsta någon kunde säga. Och jag förstår hur du känner när du egentligen inte förstår! 
Jag hade som sagt gett upp. 
Den 13 juli kommer vara dagen jag kommer minnas resten av mitt liv. Den här lycka när jag såg Stickan. Jag skulle ju bara ta ett test för skojs skull. Jag glömmer än idag inte den dagen. Kl va 7 på morgonen. De tog inte mer än 10 SEK sen kom där ett starkt plus. Jag springer in till Tobbe och kastar mig i sängen och skriker och tårarna sprutar. Hela jag skakar. Min svärmor har varit ett enormt stöd för oss hela denna process så hon är den enda som får reda på de. Så jag ringde henne direkt och typ halv skrek i telefonen.

Hela graviditeten bestod tyvärr mycket av rädsla för va som kunde hända. Så jag fick inte chansen till att njuta så mycket av den som man kanske hade velat.

Men idag ligger jag här och ser på min vackra son. MIN son som vi skapat. Vi är äntligen en familj. Och smilet och tårarna har svårt för att hålla sig borta när jag ser på honom. Efter 3 års kämpande är han äntligen här. Jag trodde aldrig dagen skulle komma. Tänk att vi äntligen har blivit föräldrar helt ofattbart. 

Jag älskar dig Liaz Nordkvist över allt annat. Jag kommer finnas vid din sida dag som natt. 




11 Juni

Onsdag 11 Juni, 2014 - 08:13
Godmorgon denna gråa dag.

Haft otroligt fint väder denna veckan så vaknar man upp till detta :-( men de kan va rätt skönt ibland de med.
Igår va mamma och mormor på besök. Jätte kul att dem kom. Blev fika och massa snack :) Liaz fick även present av mammas jobb. Riktigt gulligt av dem så de tackar vi för. 

Idag kommer Patricia på besök med sin lilla gosse som är en vecka yngre än liaz. Ska bli riktigt kul att träffa dem. Har inte träffat henne på år och dagar så kul att vi fick upp kontakten under graviditeten :) speciellt nu när vi har jämngamla barn :)

Liaz invigde sitt tält i förgår när vi hade grillning ute på gården tillsammans med våra kära grannar. :)
Lätt att bygga ihop och lillen gillade att ligga där :-) 





9 Juni

Måndag 09 Juni, 2014 - 09:26
God morgon fina vänner!

Då va de måndag igen och min andra halva e på jobb och jag och liaz kör mys tillsammans :) eller ja just nu sover han haha! 
Riktigt fint väder idag, dock har vi inget inplanerat idag så vi kör nog bara på en långpromenad sen när han vaknar. Sen imorgon kommer hans mormor och gammelmormor och hälsar på han. Massa mys <3 och på onsdag ska jag träffa Patricia och hennes lille påg som jag inte träffat på år och dagar. vi fick upp kontakten nu när vi båda vänta smått. Hennes lille gosse är exakt en vecka yngre än liaz så ingen stor skillnad ;-)
Så ska bli riktigt kul att träffa dem :-)

Annars har de inte hänt så mycket. I lördags körde vi till Lund och besökte min pappa och familjen. Hade en riktigt trevlig dag. Kanon väder va de oxå. Och i fredags hade vi Plume på besök. Så haft en riktigt kanon helg :-)

Nä nu ska jag se våra bästa år medan lillen sover <3

Igår blev denna lille kille 11 veckor gammal. Tänk att han snart är 3 månader! Tiden bara rusar! 



5 Juni

Torsdag 05 Juni, 2014 - 08:22
Tiden går verkligen för fort känner jag! Nu när jag skulle skriva rubriken ville jag få de till 5 maj haha!
5 juni är det och de e studenternas dag. De får en alltid att tänka tillbaka på ens egen studentdag. En helt magisk dag med massa stoj och härligheter. 

Liaz ligger och nannar gott. Låg och lekte i gymmet vid 7 sen slockna han bara med sin snutte och napp haha. Vad har hänt med vår bebis. Han har aldrig slocknat så innan haha men nu under två dagar så har han bara slocknat själv när han är trött och inget gnäll är där längre på kvällen innan han ska sova. Han bara slocknar. Lilla sötnosen haha.
Måste i alla fall snart väcka han för mat för vid 10 ska vi va i grannhuset och kolla på förhandsvisning på hur våra nya toaletter och badrum kommer se ut. Sen ska kakel och allt väljas. Spännande! Dock e jag inte alls taggad på de. Jag hoppas vi har hittat nytt innan dem börjar med renoveringen. Vi kommer va utan vatten i 4 veckor!! Ja ni läste rätt!! Inget vatten ska här va! Och en liten bebis på de. Dusch och toalett e där ute :-/ men man kunde få en mulltoa i hemmet. Som tur e så börjar inte Diana och tappers renovering förrän efter oss så vi får väl låna deras dusch haha.

Nä så jag är inte alls taggad på de. Visst  snyggt kommer de bli. Men här kommer va kaos i 4 veckor. 

Nä nu får jag se till att göra mig klar så jag kan fixa med Liaz sen. 

Liaz har tydligen hittat sin favvo. Snutte djur har inte funkat på honom men denna snuttefilt blev tydligen en hitt. Filten och nappen = sovande bebis ;-)



Bus

Måndag 02 Juni, 2014 - 12:55
Kan man något annat än att älska detta leende. Åh mitt lilla hjärta, du är verkligen mitt allt!!
Och jag kommer alltid stå vid din sida, oavsett vad!
 


2 Juni

Måndag 02 Juni, 2014 - 06:57
Uppe med tuppen idag. Men känner mig ändå utvilad. Somnade rätt tidigt igår vilket va rätt skönt!
Sambon har stuckit iväg till jobb nu och Liaz somna precis i sin gunga. Så va ska jag göra nu kl 7 på morgonen. Bädda sängen kanske och sen bara slappa. Låter som en bra ide ;-)

Hoppas Liaz e lite piggare idag. Igår va han riktigt gnällig hela dagen. Vet inte va de va med han.
De va ju rätt varm i lägenheten så kan ha varit de med.

Liaz hatar ju att ligga på magen. Han kan bli rätt sur för han försöker typ krypa iväg med benen men han kommer ingenstans så igår fick man ett bra tips! Ta amningskudden ch lägg han på den så kommer han upp lite mer och han tränar även nacken. Och de gilla han ju skarpt :-D
Gud! Mitt hjärta de smälter ju. Han är ju bara föööör goooo!! :-D