31 Maj

Lördag 31 Maj, 2014 - 22:10
Haft en fantastisk dag i Staffanstorp idag tillsammans med våra fina vänner Plume och Sebbe <3 sen va sebbes bror där med! Blev god middag och massa skratt som alltid! Har alltid lika roligt tillsammans och Liaz börjar nog oxå hålla med. Han hinner inte mer än komma innanför deras dörr förrän han ler med hela huvudet. Han stylar sig nog lite för Plume. För an ger henne en blick och sen vänder bort huvudet med värsta smilet och tittar glatt med ögonen. 
Har som sagt haft en super dag. Kom precis innan för dörren. Åkte vid 8 pch Liaz hade precis fått mat men tydligen räckte de inte till så han va inte alls glad i bilen så fick köra in till mc i Lomma och ställa mig på parkeringen och ge han mat. Första gången de händer haha! Så de blev en sen kväll. Liaz sover nu gott i alla fall och imorgon blir de nog bara en lugn dag. Måste rensa skåpen känner jag men får aldrig tummarna loss till de. När han e vaken så vill man gärna va med han och busa och stoja sen när han sover så ska annat i hemmet fixas. Så får se om man får de gjort. 

Nä nu ska jag se film med min andra halva :-)

Haha fräsig bild på oss :-P

Bus på hög nivå. :-D 




29 Maj

Torsdag 29 Maj, 2014 - 08:28
Godmorgon denna torsdag!

Strålande sol ute och har en liten bebis som ligger här bredvid på riktigt glatt humör. Sitter här och skojar med han så hela han skiner upp och skrattar. 

Igår fyllde pappan i huset år så hans familj va hör och gratulerade han. Sen på kvällen ordnade jag hans favorit middag så han va ju överlycklig här hemma :-) 

Idag ska vi iväg på fika hos Tobbes kusin sen får vi se va dagen bjuder på. Kanske ska rensa i köksskåpen. Känns som de verkligen behövs!


Han e ju bara för söt när han sätter igång med att prata och skratta :-D 



Lycklig bebis

Onsdag 28 Maj, 2014 - 16:06
Som äntligen kan sitta upp själv. Överlycklig blev han när jag kom med barnstolen och satte han i den. Större smaile kunde han ju inte ge haha. Mamma hjärtat smälte lite :-D 

Så med andra ord gjorde jag ett bra köp idag! :-)





26 Maj

Måndag 26 Maj, 2014 - 08:58
God morgon vänner!

Strålande sol och man är på underbart humör. Liaz sover och jag har precis vikt in tvätten. Ska snart göra en liten picknick korg som vi ska ha med ut. Tänkte åka ut och mysa i solen och inviga hans nya uv tält som han fick i doppresent :) 
Så kanske man kan passa på att sola lite :) 

Ska passa på att betala alla räkningar oxå innan han vaknar :) 

Hittade nya roliga appar i telefonen där man gör bilder. Lite fräsiga ;-) 




Helgen

Söndag 25 Maj, 2014 - 22:06
Då va denna helg äntligen över och dopet avklarat. Nu är vår lilla gosse döpt.
Liaz Reza Tobias Nordkvist! 
Dopet va helt fantastiskt och tårarna tittade fram. Han va så fantastisk fin i dopklänningen.
En massa fina presenter fick han oxå. Ska se om jag kan fota lite av de han fick och lägga upp en dag :) just nu orkar man inte. Är helt slö i kroppen efter allt haha!

Och haft en fantastisk morsdag tillsammans med min lilla familj <3 jag är så extremt lycklig. Har 2 viktiga killar i min liv som jag älskar över allt annat. Kunde inte önskat mig ett bättre liv än de jag har idag. <3

Livet är bara bäst och kärleken i detta hus är till max!!

Nu kallar snart sängen, hoppas Liaz vaknar snart så han kan få lite mat så vi kan lägga oss för natten.

Natti på er där ute <3





2 månader

Fredag 23 Maj, 2014 - 10:04
Idag blir vår lilla prins hela 2 månader. Och han växer verkligen så de knakar :) va på BVC igår och han väger nu 6670 gram och är 58 lång. Han växer ju verkligen på bredden haha. Nästan 1 kg sen sist sen vuxit 2 cm.
Nästa BVC besök är det spruta som gäller :-( ser verkligen inte fram emot de besöket.

Helt sjukt va tiden bara springer iväg. Och kärleken till dig är så otroligt stark. Kommer gå genom eld och lågor för dig. Du är mitt allt. 

Vår lilla kille har börjat skratta ch vara med lite mer nu. Och man smälter varje gång ett skratt kommer fram. Eller när han försöker prata. Åh ser fram emot all utveckling som komma skall. <3 




22 Maj

Torsdag 22 Maj, 2014 - 06:00
Ligger fortfarande i sängen pch drar mig lite. Liaz ligger bredvid och sover gott. Nybadad och allt haha. Han blev lite gnällig efter han ätit så starta upp ett bad till han vilket han uppskattade sen därefter slockna han direkt. Så nu ligger han här och snarkar. 

Tankarna snurrar, nu börjar man känna små panik inför allt till dopet. Har en jäkla massa att göra idag och imorgon. Ska iväg till BVC vid halv tio för mätning vägning och sen tydligen ett samtal om hur de e att ha blivit mamma. Dem gör de samtalet väl mest för att kolla så man inte hamnat i deprision? Om jag förstått de hela rätt. Kan ju va saker som man inte vågar prata med andra om så ska man då få ventilera sig där. Sen efter de blir de upp till svärmor sär vi ska invänta Tobbe sen ska vi iväg till Åstorp. Sen måste jag möta upp pappa för Annika har varit snäll och hjälpt mig göra glasstårta till dopet som ska va till barnen. Sen måste psalmer väljas hans låt ska fixas och agendan måste bli klar sen får jag nog ta stor städningen ikväll så jag slipper den imorgon. Stor städar ju alltid på fredagar. Men imorgon ska jag iväg igen på morgon och hämta lite till inför dopet sen ska jag bygga på naglarna (wihoo längesen!) :-D så man e extra fin så ska Therese i samma veva klippa sig. Sen mot kvällen får jag nycklarna till lokalen, som tur e. Annars va de meningen att jag skulle få dem på lördag halv 8 på morgonen och de hade blivit stressigt. Nu kan jag fixa lokalen i lugn och ro sen ska tårtorna bakas oxå. Herrejissanes vilka dagar jag har framför mig insåg jag precis. :-/ nä men de kommer nog gå bra haha!

Ska nog hoppa in i duschen så man blir färdig innan BVC :) så kan man passa på att äta frukost i lugn och ro medan lillen sover :)

Liaz chillade hemma hos Plume och Sebbe i tisdags :-P 



20 Maj

Tisdag 20 Maj, 2014 - 07:42
Godmorgon denna gråa tisdag!

Idag är man pigg och glad. Liaz börjar sova allt längre om nätterna. Han får ett måltid vid halv 1 på natten sen klarar han sig till typ 5-6 på morgonen så man känner sig utvilad nu. Sen va de ju pappan i huset som tog han då när han vakna så ännu bättre!

Hade en helt underbar dag igår. Min fina vän Plume kom ju hit sen stack vi alla till väla och spenderade typ hela eftermiddagen där haha. Gick nog hela väla runt. Jag hittade äntligen kläder till dopet sen fick Liaz självklart nya byxor från newbie. Älskar de märket!! 

Efter de så blev de hem till oss och då va vi duktigt möra i kroppen och Liaz somna direkt efter han käkat. De tar på krafterna att umgås haha. 
Jag och Plume va väl inte heller så långt ifrån att somna :-P

Men men idag ska vi eventuellt träffas igen får se va vi hittar på. De beror på vädret. Nu är i alla fall allt till dopet klart. Ska hitta psalmer bara till kyrkan sen fixa kakorna. 

Nä nu ska jag fortsätta med mitt kaffe. Liaz sover än :-) <3


Hm han tar ju inte alls stor plats i sängen höhö
Hela han har ju hamnat snett haha




18 Maj

Söndag 18 Maj, 2014 - 12:21
Tiden bara springer iväg och nästa helg e de dax för dopet. Har inte förberett något men jag vet på ett ungefär va jag ska ha. 
E duktigt trött idag oxå. Har inte ork till något så de får bli en hemmadag tvätt och sen kanske rensa garderoberna. Har svårt för att bara lägga mig speciellt nu när pappan i huset inte e hemma. Han e äntligen och ordnar så airbagen plockas bort. Wihoo de betyder att jag vågar äntligen börja köra längre sträckor med lillen utan att ha pappan med. Visst att man inte ska hålla på att pilla på han när man kör. Men nån gång har de hänt att han gallskrikit för han tappat nappen. Då har jag fått hoppa ut för att ge han nappen så nu kan jag hjälpa han bättre :) 
Igår blev de en dag i min mormors trädgård med grillning. Riktigt trevligt. Skulle egentligen inte göra något speciellt men de va så underbart väder så vi tog bilen och bara stack :) sen efter grillningen blev de hem till pappa en snabb sväng. Körde nog inte från Lund förrän halv 10 på kvällen så de blev en sen kväll :P

Nä nu ska jag fortsätta här  :)

Stolt mormor som släpper inte taget om lillen haha

Grillmästaren ;-) 





16 Maj

Fredag 16 Maj, 2014 - 08:47
God morgon mina vänner :)

Vilken underbar dag. Miniformen funkar utmärkt på Liaz. Nu ska man inte säga för mycket men än så länge :)
Igår hade vi en dag hos Therese. Grillade och åt gott i de fina vädret. 

Fredag idag vilket betyder städdag. Ska försöka passa på nu när lillen sover. Han lyckades somna i sin gunga och där kan han sova nån timme så har jag tur så hinner jag. Sen när pappan i huset kommer blir de Staffanstorp :-D

Nä nu får jag rappa på här innan han vaknar :-)

ASSÅ bara kolla in denna sötnos!! Tänk att de e min lilla gosse. Jag döööör ju så söt han är!! Mitt lilla charmtroll
Satte han med kuddar i vagnen och de gilla han stort haha han gillar att sitta upp så fort han sitter får han de största smilet




14 Maj

Onsdag 14 Maj, 2014 - 09:59
Herregud vilken förkylning jag åkt på.. Men får väl skylla mig själv som klär mig tunt. Igår va jag med Therese när hon fixa naglarna och då passade jag på med en klippning. Klippte av en del av håret. Riktigt skönt. Och riktigt snyggt blev de. Svärmor va snäll och passa Liaz under tiden så de va skönt att bara få koppla av i salongsstolen. Efter klippningen hämta jag hem min lille påg och när pappan i huset kom så passade jag på att färga håret på mig. Första gången jag gjorde de själv haha men de blev bra :-)
Idag blir en lugn dag. E helt slut i kroppen nu med förkylningen. Sen vid 4 tiden kommer prästen hit så ska vi gå igenom dopet som e nästa helg :) 

Nä nu ska jag dricka mitt kaffe pch fortsätta se våra bästa år nu när lillkillen sover :-D 

Här har vi en glad kille på morgonkvisten som gillar tydligen att sitta upp

Min lille pussgurka



12 Maj

Måndag 12 Maj, 2014 - 09:15
Godmorgon godmorgon :)

Idag är vi lite piggare och glada här hemma. Har precis lagt Liaz som busat hela morgonen. Och pappan i huset har gått så då passar jag på att ta fram boken som jag köpt för att pyssla ihop ett album till Liaz. Lite roligare än dem här tråkiga albumen. 
Kör nog en hemma dag idag efter massa spring i helgen. :) va iväg igår på väla. Och herregud va där va folk! Antagligen för vädret. De gick ju knappt att gå där. 

Nä nu ska jag passa på att pyssla lite innan han vaknar. Imorgon ska jag äntligen klippa mig så får se om jag hittar en frisyr som jag vill ha. 
Skönt att klippa av sig en del av håret. 
Så tacksam att min svärmor hjälper mig där med Liaz. Så kan man sitta i salongsstolen i lugn och ro. :)

Har fixat lite på Liaz hyllor nu. Så här ser de ut idag. Nöjd mamma ;-) 




7 veckor

Söndag 11 Maj, 2014 - 04:52
Tänk va tiden går. 7 veckor redan. Han e snart hela 2 månader gammal och de känns som de va igår jag låg i förlossningssalen och kämpa. Det märks för var dag att han blir äldre. Han e väldigt snabb med allt. Nacken tippar lite men han e jäkligt duktig med att hålla upp huvudet och röra sig sida till sida. Han ska va med mycket mer och gillar att se tecknat. Antagligen för dem starka färgerna. Han rullade redan efter en månad.
Försöker prata med en och han skrattar. Gud va man älskar denna lilla charmtroll. Och tänk all den utveckling som skall komma. Ser fram emot precis allt.
Han är tyvärr fortfarande inne i sin skrikperiod. Dem säger att den varar 3 mån så kan hoppas de har ett slut då eller att de slutar snart. Igår skrek han princip hela dagen. Han ville inte riktigt sova och så blev han övertrött för de. Han vakna ju halv 8 på morgonen sen fick han en liten powernap på kanske 1 timme knappt de vid 14 tiden eller något  sånt va kl. Sen somna han inte förrän ha 21:30 och då somnade han äntligen i min famn även jag somna haha så missa halva Eurovision. 
Så hoppas denna period han har snart e slut. Undra hur de blir i kyrkan haha. 

Borde väl egentligen lägga ifrån mig telefonen och sova nu medan han gör de. Nä så nu säger jag godnatt/godmorgon? :-P

Bild från igår :)



10 Maj

Lördag 10 Maj, 2014 - 06:44
Idag är vi uppe med tuppen. Eller kanske knte riktigt uppe än. Liaz vakna precis och ville ha käk så ordna precis en flaska som pappan i huset kan ge så ligger jag här och bara tar de lugnt bredvid. Skönt tt bara koppla av lite innan man går upp :)
Tänk att Liaz blir 7 veckor imorgon! Gud va tiden går och de märks att han blir äldre. Han ska va me mycket mer. 
Har haft 2 fantastiska dagar sen jag skrev sist. I torsdags fick jag sms av Plume. Om att dra till Ullared. Efter lite velande så drog vi haha. Fan va skoj vi hade. Liaz fick va hemma med pappa. Första gången jag e ifrån han så länge. Lite jobbigt blev de i slutet av dagen för då ville man bara hem och gosa med han haha. 
Fick handlat en jäkla massa i alla fall till honom. Dock i storlek 68. Dem hade så tråkiga kläder från 50-62. Så där blev de bara lite små saker sen i storlek 68 blev de jeans med färg och massa pikéteöjor. Han kommer bli så snygg i de. Köpte vita solglasögon till honom med.
Ett par av dem påminner om pilot brillor. Han kommer va så fräsig i sommar ;-)
Sen blev de lite till mig. Och Tobbe. 
Sen igår hade hade vi en dag på väla. Inhandlade en tidig födelsedagspresent till Tobbe hehe. Sen va vi inne på panduro hobby. Köpte stora bokstäver till Liaz som jag själv har målat. Ligger på tork just nu så tar bild sen på de ;-) blev även lite andra små saker :-)

Fick även mil fotoframkallning igår, canvas tavlan har inte kommit än vilket jag trodde men den kanske kommer nästa vecka. Alla digitala bilder på Liaz är riktigt bra och förtoringen på dopkorten blev fantastiskt bra. Så undra då hur canvas tavlan blir. 

Nä nu ska jag nog ta mig upp ur sängen eller så drar jag mig lite till :-P har nog en förkylning i kroppen som inte brutit ut riktigt helt. Känner mig små kass imellanåt så får väl se till att klä mig varmt.

Här e Liaz nya solglasögon 




Uppe med tuppen

Torsdag 08 Maj, 2014 - 06:20
Idag e vi uppe redan kl 6. Varför sova lixom när de e roligare att va uppe och busa med mamma och kolla tecknad haha. 
Hade en riktigt trevlig dag igår. Skulle egentligen till Staffanstorp men eftersom jag kände mig kass på morgonen så hoppade vi de och istället kom Plume på besök. Hon hade massa fina presenter till lillen. 
Satt och fika sen blev de även käk pch sen avsluta vi kvällen med promenad. Hade en riktigt trevlig dag. 

Så här roligt har Liaz med sin gudmor haha 



Det här fina fick han av Plume <3




BVC

Tisdag 06 Maj, 2014 - 22:57
Såja då e BVC besöket avklarat och säger som dem sa där. Han gick igenom besiktningen. Haha. Va ju den här månadskontrollen med läkare. Sen de vanliga, mätning och vägning. 
Han växer så de knakar. 
Nu e han då 6 veckor gammal. Han har gått från 
3660 gram till 5900 gram
51 cm till 56 cm
Alltså han växer ordentligt denna lilla tjockis. Och skulle han bli sjuk så e där ju något i så fall att ta i haha. 

Men Gud vilket helvete man hade för att ta sig till BVC. Skulle egentligen promenera till BVC men under tiden jag gv Liaz mat börja de regna så fick bli bilen. Och eftersom jag skulle parkera vid svärmor (som då va snäll och följde med mig till BVC) oxh sen gå den lille biten till BVC behövde jag vagnen för bilbarnstolen e inte rolig att bära på. Det betyde att jag först fick dela vagnen i 2 delar springa ner med första delen av vagnn till första våning sen ta andra delen och springa ner med och sätta ihop vagnen. Sen upp snabbt som satan igen för att klä Liaz som låg och lekte i babygymmet och sen i med han i bilbarnstolen sen ner för alla trappor in med allt i bilen sen ut med vagnen och lyfta upp allt till svärmor sen ner igen för att bege oss till BVC. Hmm haha kan ni fatta hur mycket jag svettades haha. Men sen kom Tobbe som tur va haha så jag slapp i alla fall bära upp allt sen där hemma. När vi körde hem blev de n extra runda med bilen för att få Liaz till att somna. Tror ni de funka? Nop absolut inte. Kommer hem långt om länge. Tror kl va 19, tänkte hålla Liaz uppe till nästa måltid för att få han till att somna utan att han skulle börja skrika som vanligt varje kväll. Hur tror ni de funka? Mindre bra!! Han e fortfarande vaken och kl är 23.... Han vägrar sova... Han tar såna power nap på 10 min sen e han klar vaknen. Så planen sket sig ganska kraftigt, hoppas han somnar snart. 

Va förresten och hämtade Liaz kläder. Dem har redan kommit. Så stort plus för snabb leverans ;-) beställde kläderna igår, så man blev lite paff när man fick avin idag.

Nä nu ska jag fortsätta med lillen här som vägrar sova....<3 


En sak avklarad

Tisdag 06 Maj, 2014 - 12:53
Såja då va bilden tagen på Liaz i dopklänning, inte världens lättaste vill jag lova ;-) men otroligt söt. Så nu har jag framkallat bilder. Där den bilden e en av dem fast då förstoring som Tobbes mamma ville ha sen får mina föräldrar oxå. Sen till oss gjorde jag en canvas tavla av den bilden med dopklänningen så ska bli kul att få hem och se resultatet. 
Tobbe har precis gått och jag står nu med ena handen och gungar Liaz så han somnar och andra handen bloggar jag med haha. Man måste gunga han ett jäkla bra tag för han ska hamna i djupsömn hehe så perfekt sysselsättning med bloggandet. Ska sen packa väskan för vi ska till BVC vid 16 tiden för den här månadskontrollen med läkare. 

Nä nu ska jag gunga vidare. ;-)

Så här blev resultatet med parasollet vi köpte :)





Avkoppling

Måndag 05 Maj, 2014 - 14:53
Nu har Liaz äntligen somnat. Hade en lugn morgon med massa bus sen när pappan kom hem så promenerade vi bort till ica och hämta parasollet som kom idag till vagnen. Sitter helt perfa och funkar skit bra ;) Så nu förhoppningsvis blir det inte mer sol in i Liaz ögon när han ligger i vagnen. Vi har annars använt filt men blåser det så flyger den ju bara bort så duktigt störigt. 
 
Så nu är vi hemma i alla fall och han sover och då passar jag på att sitta vid datorn vilket aldrig händer längre hehe. Har beställt hem Liaz kläder som han ska ha efter kyrkan. det blev dem ljusa kläderna. Så nu hoppas jag de passar. Har även suttit och kollat på hans doppresent. Lite osäker på om jag ska beställa den grejen jag tänkt eller jag ska fortsätta kolla vidare innan jag beställer den. Vi får se, de va i alla fall snabb leverans på den. Sen ska jag även hinna ta ett stort porträtt på han i dopklänningen så vi får bilden innan dopet. Kanske ska passa på ikväll efter han e nybadad. Shit tiden bara rusar iväg. Skulle även fixa en önskelista till han eftersom där e en del som frågat och jag har ju absolut ingen aning om va han "önskar" sig. Svårt detta. 
Det e nu när man sätter sig i lugn och ro som man inser att tiden bara rusar iväg och tiden räcker knappt till hehe. 
 
Jag vet som tur e va jag ska ha på mig. Blir kavaj och byxa ska bara köpa en skjorta som jag kan ha under kavajen. Mina andra skjortor e fortfarande försmå efter graviditetskilonona.
 
Det blev dessa kläderna. Han kommer ju bli riktigt grann i de ;)
 

5 Maj

Måndag 05 Maj, 2014 - 06:05
Godmorgon vänner!

Pigga och glada? Det e jag eller ja än så länge. Kan vända rätt snabbt haha. 
Igår va en fullspäckad dag. Först på förmiddagen kom svärmor på besök. Därefter tog vi bilen och först körde vi en sväng till Kävlinge. Hem till min mormor där va både mamma och Roland och Anne-lie. Skulle egentligen hem till mamma men eftersom hon va där så blev de en snabb tur dit istället sen körde vi vidare till min pappa och hälsa på där han sen bjöd på grillat. Smaskens. Alltid lika god mat hos honom :-D 
Va nog inte hemma förrän vid 21 tror jag kl va. Liaz sov gott så bäddade ut till honom i soffan. Så fick han ligga där tills han vakna så vi kunde byta om till pyjamas och ge mat sen därefter kallade sängen. 

Nu ligger man vaken Liaz sover bredvid. Helt fridfullt. Kan inte låta bli att titta på honom. Han e så fantastiskt fin min lille kille. Mitt allt. 

Stackaren va lite rosslig i andningen och halsen så har precis användt baby vac så nu äntligen sover han gott. Det e nog fan de bästa köpet. Näsfrida ch allt sånt kan slänga sig i väggen haha. Denna baby vac får verkligen ut allt. Så nu kan han äntligen sova gott på rygg utan problem. Så nu ligger vi här och gosar i sängen eller ja jag gosar han sover gott bredvid. Gör ett litet undantag idag och låter han sova mellan oss, speciellt när han mått som han gjort.





4 Maj

Söndag 04 Maj, 2014 - 08:44
Oj va ett tag sen man blogga. Men de blir väl så när man har fullt upp med en liten som tar all ens tid :-)
Liaz är ju fortfarande i sin fantastiska skrikperiod så dagarna e väldigt jobbiga men man tar dag för dag. Fått en massa bra tips av folk. Som funkar för stunden och de e toppen när man inte orkar ta ut bilen. 
Igår va även lillen helt täppt i näsan så försökte hjälpa han men tyvärr hade han ändå lite svårt inatt när han skulle sova så han fick ligga mellan oss och på vår kudde så han kom upp längre. Han hade vårt för att bara ligga rak lång i sängen och då har jag ändå höjt hans ena sida. Men ny dag och nya tag idag och han låter lite bättre i näsan. Nu börjar dopet närma sig och jag har letat efter kläder som han ska ha på sig efter kyrkan. Men har svårt för att bestämma mig vilket. Lägger upp bild ;-)
Svärmor visa en låt igår som jag 
definitivt ska ha i kyrkan till han. Sitter och böla när jag hör den så hur tusan ska de då gå i kyrkan. Så himla fantastisk bra! 

Då får vi se va denna dagen bjuder på idag e duktigt trött. Ligger ensam i sängen med musik i lurarna just nu haha. Tobbe tog Liaz nu på morgonen så jag kan va lite själv. Längesen man bara låg och lyssna på musik så riktigt skönt att bara ligga här i sängen med musiken på Max i lurarna :-)

Här är kläderna jag hitta. Jag tror de blir kläderna på mitten bilden. Men vete tusan haha