Söndag

Söndag 28 Februari, 2016 - 18:03
Då va snart denna helgen över och de e tillbaka till skolan igen efter 6 veckors praktik! Trivdes lika bra denna gången på praktiken som sist och jag gick därifrån med en timanställning, tummen upp på de! 

Igår skulle vi egentligen på kalas men jag har varit lite små krasslig så vi höll oss hemma och haft familjemys istället. Hitta en ny lekplats med traktor rutchkana och massa annat skoj sen inhandla vi allt till Liaz kalas. 

På morgonen idag så fika vi hos svärmor och svärfar. Sen fick Liaz Nanna innan vi begav oss till fredriksdal och kolla djuren. Liaz älska alla djuren speciellt att vara inne i stallet och kolla fåren. Korna va oxå där inne och så fort dom började råma ser man Liaz backa och springa haha. De va inte alls roligt när dom börja låta. Men ändå skulle han in där igen, fram tills dom råma igen. Haha nä men han verkligen älska att va där. Va de nästan 2 timmar innan vi begav oss hemåt igen. Nu e middagen nere och man har gosat ner sig i soffan. Va lite kyligt idag hehe.

Nä nu ska jag gosa med sonen. 


Fredag och en vecka kvar!

Fredag 19 Februari, 2016 - 06:38
Fredag idag, sen äntligen helg. Sen har jag bara en vecka kvar på Hbghem vilket e väldigt tråkigt då jag trivs riktigt bra. 

Jaha fredag som sagt, snart köra till praktiken. Senare idag blir de veckohandling och mys med familjen. Denna helgen har vi inte bokat in något och de ska bli så skönt med en helg med bara avkoppling. De behövs ibland :) vi ska försöka vänja av Liaz nappen oxå! Nu tänker vissa. E ni dumma, de e hans trygghet. Jaja de vet vi och jag skulle inte vilja ta ifrån hans trygghet. MEN Liaz har börjat tugga sönder napparn. En ny napp håller 1-2 dagar sen upptäcker man hål i dom. En dag kan de sluta riktigt illa och de vill vi inte ha i detta hemmet. Då e de bättre att försöka vänja han av med de. Dessutom börjar han bli stor så det börjar väl bli dax ändå, de blir ju inte lättare i framtiden precis ;-) 

Nä nu ska jag göra klart här innan de e dax att sticka 
16 februari

Tisdag 16 Februari, 2016 - 06:40
Då va de tisdag. Snart dax att göra de sista här innan de e dax att köra. 
Helt fantastiskt att de e ljust när man går hemifrån och kommer hem när de fortfarande e ljust! Det gillas skarpt!! :-)

Haft en helt fantastisk helg, Plume har varit här hela helgen, vi va på kalas på lördagen hos min mormor. Trevligt som alltid. Söndagen va bara en hemmadag. Riktigt underbart. Igår va de dax för praktiken igen. Har denna och nästa vecka oxå sen e de slut. Då har jag varit där 12 veckor! Trivs underbart där. Både med arbetet och människorna :)

Igår fick jag även bekräftat att få en säkerhetsdörr i lägenheten. Skönt. Hatar den ytterdörren som vi har nu! Så vi får se när de blir dax.
Söndag

Söndag 14 Februari, 2016 - 04:38
Godmorgon.... Kl 04:30

Problem med att sova som vanligt men känner mig ändå relativt pigg!

Igår var vi på kalas hos mormor, väldigt trevligt :)
Mat och kakor och så klart träffa familj och släkt är alltid skoj.
Va hemma redan kl 19:30, va ju tvugna att va hemma innan mellon börja. Dock så fick vi ändå inte se de. Liaz satte igång värsta skriket. Kan väl säga att jag aldrig hört han skrika så och va så ledsen sen han hade kolik. De va verkligen panik skrik. Någonstans hade han ont men ingen vet vart. Vi gissar på antagligen magen. Efter 1 timmes galskrik utan att få stop på han ringde vi Liaz farmor som bor ju 1 min härifrån knappt. Hon brukar oftas kunna få dom lugna ner sig. Hon kom och de tog kanske 5 min sen hade han lugnat sig och skrattade när han såg sin farmor busa med han. Sen slockna han gott i pappas famn. Vi vete tusan va de kan ha varit, riktigt hemskt va de. Och de gör så ont i hjärtat att se sitt barn så ledsen och inte kunna säga vad som e fel. Otroligt snällt och skönt att svärmor kunde komma. Ibland e de tur att man bor nära :) 


<3Önskelista

Torsdag 11 Februari, 2016 - 18:50
Jag tänkte först beställa lite till Liaz tills jag kommat tänka på, han fyller ju år snart! Och jag/han önskar för de mesta kläder eftersom han har så mycket leksaker. Så jag tänkte att jag lägger upp lite av de som e på önskelistan :) 

Kort dag!

Torsdag 11 Februari, 2016 - 13:13
Idag hade man en kort dag på praktiken, fick gå redan kl 12 idag. Underbart :) så nu e jag hemkommen från Ikea, skulle lämna tillbaka vår sänglämpa som var återkallad. Så nu ska jag snart hämta hem vår prins <3

Tänk att de redan e fredag imorgon. Och då kommer Plume :-D Yeaaaj!!! 
Hon ska stanna här hela helgen så hon ska med till min mormor på kalas på lördag :-P 

Nä nu ska jag fixa och dona här innan min prins ska hämtas :-D 
Bye bye?

Tisdag 09 Februari, 2016 - 17:44
Känner att de e dax för mig och Facebook att splittras. De dryga är att avslutar du Facebook kontot så kan jag inte logga in på mina andra eftersom allt styrs av Facebook och man når folk bäst på messenger. Oavsett vad så e jag så trött på den sidan så nu e de slut Facebookat för min del, ett tag i alla fall så får vi se hur länge de håller. 

Nu taggar vi snart middag i detta hushåll sen taggar vi en lång dag på praktiken imorgon ;-)

<3Vilken lördag......ZzZZz

Lördag 06 Februari, 2016 - 19:00
Herregud vilken lördag vi haft. Började vid 7. Tobbe ställde sig och gjorde frukost till oss, vars en omelett. Liaz åt för glatta livet. Ger mig tallriken och säger tack för maten. Helt plötsligt ställer sig och kippar efter luft och hostar och klöks. Allt går så snabbt så man hinner inte koppla. Tobbe tar tag i han och lutar han och slår han i ryggen. De tar ett tag innan de släpps sen rätt som de e så kröker han ner sig själv. Han blev så klart ledsen och rädd och vi kunde äntligen andas ut. De e helt sjuk vilken panik som uppstår när sånt händer. Man glömmer själv bort att andas och känner hjärtat slå i 190 när allt har löst sig. I alla fall. Han går och harklar sig och hostar lite då och då i två timmar typ. Man tänker ju att de e för man kräkt han håller på så. Då efter dom två timmarna bestämmer vi oss för att köra till affären. Hinner inte mer än komma till hallen för at klä oss och då spyr han ner allt. Och de tar typ aldrig slut. Ush mitt lilla hjärta de va jobbigt och han va ledsen och höll fast en. Jag börjar känna lite små panik och undra varför han kräks. Tankarna va antingen allergi eller kräksjukan. Dock va han hur pigg som helst lekte och sprang runt. Tänkte att de skadar ju inte att ringa 1177 för att bara rådfråga va man ska tolka att de kan vara. 1 timme satt jag i kö tillslut kommer jag fram och när jag berättar vad som hänt under förmiddagen och att han harklat sig och hostat så säger hon på 1177 att vi måste åka in och kolla luftvägarna. Liaz har precis somnat så de va bara att väcka han och sticka direkt. Inget vi va beredda på. Kommer till akuten där vi möts av väldigt trevliga sköterskor. Kommer in direkt och där kollas hjärtslag och syresättning. Allt visar tipp topp. SKÖNT!! hon ville först att vi skulle till öron akuten där läkaren skulle kolla luftvägarna men eftersom Liaz hade kunnat dricka så ville läkaren först att han skulle äta en glass och se om han klara de. Och jo visst Liaz sken upp och tog glatt emot glassen och åt den. Så vi slapp öron akuten och vi slapp plåga han. Vill inte ens veta va dom hade gjort för att kolla luftvägarna. Dom vill i alla fall vi ska ha koll och de minsta lilla harklande så skulle vi åka in direkt. Men ÄN har alltid varit bra inget harklande eller hostande. 

Glad för jag ringde 1177, de skadar aldrig att ringa och rådfråga. Visste annars inget om att man skulle söka sjukvård vid harklande och hostande efter man satt i halsen. Men nu vet jag. :)

Efter sjukhuset blev de handla hem mat och nu har de bakats och ska snart lägga min lille prins som inte sovit en blund idag pga sjukhusbesöket hehe. Sen blir de mello här hemma :-D

Massa bus på sjukhusetTisdag

Tisdag 02 Februari, 2016 - 14:31
Medan man har de lugnt på praktiken får man väl passa på att slänga upp ett blogginlägg. Har gått i vågar här med samtal ena stunden har de ringt extremt idag andra stunden lugnt vilket kan va rätt skönt. 

Dagen e i alla fall snart slut, slutar halv 5 ska iväg sen och veckohandla så man får hem lite mat i kylen. Kan ju behövas ;-)

Har börjat planera Liaz 2 års kalas, redan februari månad och han fyller 2 år nästa månad!! Hur sjukt e inte de.. Ska försöka få till ett tema denna gången. Han har ju blivit extremt förtjust i bilar, speciellt rorry. Men annars bilar över lag e han väldigt glad för, tåg med! Så ska försöka göra något skoj på hans 2 års kalas. Satt och kolla inbjudningslistan! 30 st ska bjudas!! Sen när blev familj och släkt så stora haha. 
Men men nä nu ska jag jobba vidare :)