24 augusti

Måndag 24 Augusti, 2015 - 19:21
Inskolningen för liaz går bättre än väntat. Han vinkar hejdå och leker med sina kompisar. De e så kul att se, varje morgon vi kommer till dagis och så fort grindarna  öppnas ropar han hej hej till alla. Han trivs verkligen vilket e riktigt skönt. Och personalen e underbara på de stället. 
Imorgon e första dagen liaz ska sova på förskolan utan mig. Dom första 3 dagarna som jag var med gick rent åt skogen. Han vägra sova. Men nu tror jag de blir annorlunda. 

Varit iväg precis och köpt lite skor som han kan ha på dagis. Skorna blev en hit. Så fort han fick dom på sig sprang hn runt i affären med en jäkla fart haha han vinka hejdå till kassörskan och stack ut haha denna kille kan verkligen charma folket runt omkring :-D 

Nu e de lite avkoppling i soffan innan sängen kallar för liaz. Han har alltid sovit vid 19 men sen han börja dagis så har de blivit senare eftersom hans powernap e ibte förrän vid 12 tiden. Innan dagistiden så sov han alltid senast 10:30. Så nu blir de runt 20 istället men va gör de. Lite extra gos skadar inte ;-) Inskolning

Måndag 17 Augusti, 2015 - 13:24
Då va första inskolningsdagen avklarad.
Hann inte mer än parkera vagnen och öppna grinden in till dagis sen stack han. Trodde inte han skulle släppa taget om mig men de gjorde han. En av personalen tog med han till sandlådan vilket han tyckte va riktigt kul. 
Speciellt rutschkanan som dom hade i sandlådan. Han lyckades ta sig upp själv och åkte helt själv. Vet inte hur många gånger han åkte haha.
Sen såg han dom stora barnen med alla cyklarna. Och självklart skulle han köra en cykel. Fast en kanske e lite fel att skriva. Han skulle testa precis alla. Vid 11 tiden gick vi alla in. Då fick barnen leka lite dör innan lunchen. Sen skulle dom sova. Vilket gick rent åt skogen. Liaz höll på somna men sen tyckte han att de va riktigt kul att springa på madrasserna. Alla barnen höll igång haha så vi fick resa oss och tacka för dagen. Så de blev ingen tupplur där idag får ta de imorgon istället :-)

Och personalen e helt fantastisk. Känner mig trygg med dom <3 Nattning

Söndag 16 Augusti, 2015 - 21:59
Ush denna helgen har inte nattningarna varit lätta med liaz. Han har alltid sen dagen han blev 1, alltid somnat 19:00. Då har han sin lilla tupplur runt 10:30 som senast. För sen klarar han inte mer. Men nu när dagis börjar imorgon då har dom lunch vid 11:15 och nattning därefter. Så liaz måste klara hålla sig vaken så han inte somnar till innan lunchen. Så denna helgen har vi hållit han uppe till i alla fall 12:00 vilket betyder att han vaknar senare på eftermiddagen vilket e typ katastrof på kvällen. Han vägrar somna kl 19. Idag kom han i säng 21:30!! Han va trött men han vägra somna. Tillslut gick jag in och la mig i sängen med han och löste en bok. Riktigt mysigt fast att man va trött för att vi försökt natta han x antal gånger. Nalle puh och han riktigt gosa in sig i min famn i sängen. De e de positiva med den nya sängen. Att jag kan ligga där med han :-) så där låg han ingosad I min famn och jag läste. När boken va slut tog de 2 min sen sov han gott i famnen. Va knappt så man ville resa sig. Hade velat ligga kvar där hos han haha.

Men nu taggar vi inskolning imorgon. Alla kläder e namnade allt e packat och alla papper e ifyllda. Så imorgon blir de 4 timmar på dagis om nu denna gosse klarar somna med dom andra barnen. Ska bli spännande att se hur de går imorgon. Trodde jag skulle va mer nervös men efter att ha träffat personalen känner jag mig riktigt trygg.

Nä nu säger denna mamma godnatt jag har varit uppe sen 02:30 så nu e jag duktigt trött

Besökte farmor idag på jobb. Liaz hade full rulle. <3

Dagis/Lund besök

Fredag 14 Augusti, 2015 - 22:23
Idag blev de en fullspäckad dag. Började morgonen med att stor städa. Sen kl 10 va vi bjudna på fika på Liaz dagis där vi även skulle få lite information. Kan än en gång känna att detta va helt klart den rätta förskolan för oss. Dom lägger verkligen all energi på barnen. All personal e trevliga och lätta att prata med. Kändes sä konstigt att komma in på liaz avdelning. Där va tomma plastfickor Och ramar på väggen med liaz namn. Sen fick vi syn på en kudde med liaz namn. Dom ska tydligen få egna kuddar där. Där står just nu liaz namn och datum och år som han börjar. Sen när barnen e villiga så ska hand och fotavtryck på på kudden. Sen ska dom ha den kudden då hela dagis perioden så att de sen blir som ett minne. Jätte kul! 

Dom har även ett odlingsland där barnen får va med och plantera. Ja en massa saker gör dom för barnen. Så helt klart rätt dagis. Liaz verkade funka bra ihop med sina dagiskompisar. Vilket e ett stort plus :-) så nu taggar vi inskolning på måndag. Whop whop.

Efter dagis så blev vi bjudna hem på middag hos min pappa. Så stack dit där och kom precis hem. Va så kul att se hur liaz sken upp när vi kom till pappas ytterdörr. Precis som han kände igen sig. Har tagit sin lilla tid eftersom vi inte träffas så ofta så idag va de kul att se hur han sken upp när han kom dit och sprang direkt och lekte. Lekt hela dagen så nu slockna han gott i bilen, 

Nu blir de snart sängen :) 

Dom kom hem från Turkiet igår. Så morfar hade med sig en present. En mario tröja. Klädde liaz väldigt bra :-D Panik attack tillbaka?

Onsdag 12 Augusti, 2015 - 21:27
Den kan hålla sig väck! 
För 2 år sen så fick jag panik attack! De värsta jag varit med om i hela mitt liv. Jag trodde helt seriöst att jag skulle få en hjärtinfarkt och åkte in på akuten och fick reda på att de va antagligen en panik attack jag fick och därefter börjades en massa med denna attacken och jag lyckades besegra den och hålla den väck. 
På senare tid har de varit mycket som tyngt mig och de fick jag känna på idag när jag tog mig en tur till Ikea. Då helt plötsligt slog panik attacken till. Jag kände på mig att något va på g i kroppen men utmanade ändå ödet och åkte dit. De slutade med att jag fick springa ut från Ikea. Hela Ikea snurra och jag kunde inte andas och svetten bara rann.. Där lyckades paniken slå till. Så fort jag kom till bilen börjades de kännas bättre och när jag väl kom hem va de precis som något släppte och jag kunde andas igen... De jag kämpat med att hålla sig väck så länge lyckades idag besegra mig och gjorde så jag föll ihop.... Nu tar jag paus från allt. Jag behöver hitta tillbaka till mig själv. Det blev alldeles för mycket för min kropp och då säger den ifrån genom att ge mig denna smäll. Nu får jag ta de som de e. <3 jag e så fantastisk glad för familjen jag har och dom fina vännerna som finns där för mig i vått och torrt. <3 Ännu en fullspäckad helg

Tisdag 11 Augusti, 2015 - 20:18
Fast denna gången med start redan på torsdagen. Då hade vi ännu en tjejkväll fast denna gången va vi först hemma hos Fia och tog någon fördrink sen begav vi oss till Pinchos och åt. Skulle egentligen ut och dansa men de blev aldrig så. Istället satt vi och åt och drack gott. Super mysig kväll och kan verkligen rekomendera stället.
 
Fredagen sen va de stor städning och veckohandling som stod på schemat. Hade plume till min hjälp. Hon sov över hela helgen haha. Vi förberedde allt inför kräftskivan.
 
Lördagen sen så va de bygga upp partytältet och dekorera de innan alla gärsterna kom. De va ju som sagt kräftskiva hemma hos oss. Och vi va nästan 20 per här hemma haha. Tur hade vi med vädret men de va ändå tur vi inhandla partytältet. Blev rätt mysigt att sitta där inne speciellt på kvällen :)
 
Söndagen sen städa vi undan allt och hade bara en mysdag. Gjorde helt enkelt ingenting mer än bara mös tillsammans . Så de va rätt mysigt. 
 
Ny vecka nu och nu har vi inga mera planer. Kan va rätt skönt ibland och bara ta allt som de kommer. Liaz inskolning på dagis börjar på måndag. Nervös mamma men jag vet de kommer gå bra. han har lätt för nytt folk och älskar andra barn. Och än har han aldrig haft problem att lämna mig när jag behöver gå någonstans. Han vinkar bara hejdå haha. Men vi får se nu e detta något helt nytt så vi får se hur han tar de. Ska på fika där på fredag och då även få information om de mesta =)
 
Nä nu ska jag ta kväll lillen sover och pappan i huset jobbar
 
Kvällen tillsammans med tjejerna <3
 
 
Kräftskiva
 
 
Min lilla lurtgris på kräftskivan. 
 

Fullspäckad helg

Söndag 02 Augusti, 2015 - 20:03
Vilken helg vi haft. En helg med massa äventyr. 
I fredags hade vi en liten tjejkväll jag och Diana och Plume. Drack och åt gott innan vi begav oss till biografen för att se magic Mike xxl. Handlingen va kass men allt de andra va wawawaboom haha.

Lördagen åkte jag sambon och liaz med min pappa och styvmamma och syskonen över till Helsingör. Gick runt och kolla lite och liaz fick åka båt för första gången. :-) avslutade kvällen med grillning hemma hos oss :-)

Idag blev de en tur till Staffanstorp med Diana och Theo. De va tivoli där och min moster och kusiner jobbar där :) Theo åkte en jäkla massa karuseller. Han e inte rädd för något haha liaz testade på tekopparna, ingen höjdare för honom riktigt hehe. Han fick en massa nallebjörnar och åt gott :-) sen promenerade vi hem till Plume och Sebbe som bjöd på kaffe innan vi åkte hem. Nu ligger man helt slö i soffan e helt död nu haha.

Innan biobesöket :-) 

På båten på väg till Helsingör


TivolitNallarna vi fick med oss hem haha