Cocosrutor

Fredag 24 Maj, 2013 - 11:17
4 st Ägg
6 dl Strösocker
150 gram margarin
3 dl Vatten/mjölk (jag använder mjölk)
6 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver

Cocossmet

200 gram margarina
2,5 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
2 st Äggulor
1 dl Cocosflingor

Vispa ägg och socker pösigt och vitt. Smält margarin och rör ner vatten/mjölk. 
Blanda mjöl och bakpulver först innan du vänder ner det i äggblandningen.
Häll i lågpanna. Grädda 20 min på 200 grader.
 
Smält margarin och strösocker. Låt koka i 2 min. 
 
Låt svalna innan du rör ner äggulan, cocosen och vaniljsockret. 

Bred över kakan. Låt svalna innan du skär i rutor.


Dumlemuffins

Tisdag 14 Maj, 2013 - 15:14
Älskar att göra muffins så det blir många såna recept här haha!


Nu har jag valt att inte ha dumle i dessa så kallar dem bara för citronmuffins haha. Men vill man så är det bara att lägga till dumle i muffinsformarna innan dem går in i ugnen. 

100 g Smör
2 dl Mjölk

1 st Citron
2 st Ägg
1,5 dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
4dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
 
(1 påse dumle om man väljer att ha det i)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölken och riven citronskal.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
Rör ner vätskan.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och rör ner.
 
Fyll muffinsformarna 2/3 med smet.
(Lägg  i dumle om ni va intresserade av det)


Grädda 20 min




 

Plånbok

Onsdag 08 Maj, 2013 - 18:18
Har sett att där är några som lagt upp bilder på plånböcker av Marc Jacobs. Måste bara säga att jag själv vill ha en sån. Underbart fina!! Står längst upp på önskelistan :-P



Shopping

Tisdag 07 Maj, 2013 - 12:40
Så nu va de  dax att uppdatera garderoben så har suttit och kammat hem en del nytt från H&M. Här är en del av det ;-)




Photoshop

Fredag 03 Maj, 2013 - 21:52
Har suttit och lekt lite i photoshop. Va ett tag sen nu. Brukar ha såna perioder. Ibland älskar jag att sitta och hålla på med bilder och ibland e det att jag är så trött på det så kan inte ens öppna programmet!
Men i alla fall nu har jag fått suget tillbaka och det var ett bra tag sen jag satt med de så har typ glömt allt så måste lära mig allt på nytt igen. Denna kvällen försökte jag mig på lite vintage bilder. Säger inte att det blev bra men jag är ändå nöjd med resultatet av de :-P

FÖRE


EFTER


FÖRE


EFTER
 

Kanelbullar

Onsdag 01 Maj, 2013 - 17:38
100 g Smör
5 dl Mjölk
50 g Jäst
1/2 tsk Salt
1 1/2 dl Socker
1 tsk Kardemumma 
1,4 liter Vetemjöl

Fyllning
Smör
Socker
Kanel

Smält matfett. Tillsätt mjölken och värm alltsammans till 37 grader. 
Smula ner jästen. Tillsätt lite av degspadet och rör om tills jästen är upplöst.
Häll i resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och drygt 2/3 av mjölet.
Arbeta ihop degen, tillsätt mera av mjölet men spar till utkavling.
Låt jäsa 30 min

Dela degen i 4 delar
Kavla ut degen och dra på smör, socker, kanel.
Lägg bullarna i formar och låt jäsa ca 20 min.
Pensla med ägg, garnera med pärlsocker.

Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 5-10 min 250 grader.