Tigerkaka
Tisdag
09 Juli, 2013 - 22:00
150 gram Margarin eller smör
2,5 dl Socker
3 st Äggulor
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 dl Grädde eller mjölk
3 st Äggvitor
1,5 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. smörj och bröa en form.
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt 1 äggula i taget och rör tills gulorna är väl inblandade.
Blanda samman mjölet och bakpulvret. Rör ner det omväxlande med grädden eller mjölken. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Häll 1/3 del av smeten i en annan bunke och smaksätt den med kakao och vaniljsocker. Häll lite av den ljusa smeten i botten och sen den bruna smeten och sist Den ljusa. Dra med en gaffel i smeten så att den blandas lite.
Grädda på den nedersta falsen i ca 50 min.
Låt kakan stå kvar i formen i några minuter. Stjälp upp den på galler. Låt den kallna under formen.
Kommentarer